Antoni Maria Alcover (Manacor 1862 – Palma 1932), fou un sacerdot intel·lectual que dedicà la seva vida a l’estudi de la llengua catalana.

És l’autor del Diccionari Català-Valencià-Balear i d’un aplec de prop quatre-centes rondalles que sota el pseudònim de Jordi des Racó anà recollint escoltant la gent humil pels pobles de Mallorca.

Publicà la primera  l’any 1886  i fins a dia d’avui han continuat editant-se.

Devem al seu esforç i constància que no s’hagi perdut part de la fantasia i la manera de parlar dels nostres avantpassats dins la foscúria del temps.

Francesc de Borja Moll (Ciutadella 1903 – Palma 1991)
lingüista i dibuixant, fou amic  i col·laborador d’Antoni Maria Alcover. Il·lustrà les rondalles amb devers 530 il·lustracions. Per causa de tant de volum de tasca i com que també col·laborava com a il·lustrador del Diccionari Català Valencià Balear, demanà ajuda al seu germà Josep Moll.

A ells els devem en gran part la imatge que ha quedat dins la memòria col·lectiva d’aquells personatges i escenaris de les rondalles i llegendes mallorquines.

Antoni Caldentey (Vilafranca, 1974), Pere A. Bennàssar (Felanitx, 1975), Mirella Oliver (Palma, 1983), mestre d’escola, informàtic i dibuixant respectivament, conformen l’equip Rondaulles.

L’any 2022 editen sota la producció de l’Editorial Moll el joc Rondaulles.

Extreuen estadísticament els principals personatges, éssers fantàstics, escenaris,  artefactes i animals amb càrrega dramàtica que apareixen a les rondalles i creen un joc de daus per contar-les. 

Aquest joc és una eina educativa que fomenta l’oralitat i la creativitat, basada en la fantasia èpica de la tradició contacontes de les Illes Balears.

Al desembre de 2022. La nova editorial Moll publica el Joc de daus Rondaulles.